L’any 2018 va nàixer per iniciativa de la Regidoria de Participació Ciutadana l’Escola Ciutadana “Toni Cabezón”, anomenada així en homenatge a aquest activista veïnal que representa com ningú l’esperit dels objectius de l’Escola Ciutadana.
L’Escola Ciutadana és un espai de formació per a les persones associades i no associades, que pretén enfortir les capacitats de la ciutadania per a facilitar la seua participació en els assumptes públics i en l’àmbit col·lectiu, al mateix temps que s’incrementa la capacitat i l’autonomia de les associacions.
Programació
L’Escola Ciutadana “Toni Cabezón” funciona a través d’una programació de cursos quadrimestral. En aquesta pàgina podràs trobar tota la informació.
Com funciona l’escola ciutadana?
Una escola de participació no pot més que ser participativa també en la seua forma d’organització. Per això consta de dos òrgans oberts a la ciutadania i les associacions en els que s’elabora la programació de l’escola: el Consell de Direcció i el Claustre Obert.
Consell de Direcció de l’Escola Ciutadana “Toni Cabezón”
El Consell de Direcció es crea com a l’òrgan obert de participació directa de les entitats de Xàtiva en la presa de decisions sobre les accions formatives de l’Escola Ciutadana.
Es configura com un espai obert, de manera que no cal designar membres ni representants permanents, sinó que les convocatòries s’enviaran a totes les entitats de la ciutat que podran enviar a les persones membres que consideren a les diferents reunions del Consell de Direcció.
El Consell de direcció decidirà sobre els cursos, jornades, tallers i accions formatives que es portaran a terme des de l’escola, de manera que aquestes responguen directament a les necessitats de les associacions de la ciutat.
Claustre obert de l’Escola Ciutadana “Toni Cabezón”
Habitualment solem recórrer a professionals per a la impartició dels cursos formatius per a associacions, ja que entenem que han de ser persones expertes en la matèria les que traslladen els seus coneixements a les persones membres de les entitats. No obstant això, sabem que la llarga trajectòria associativa de molts de vosaltres vos fan persones perfectes per a traslladar la vostra experiència a la resta de persones associades.
El Claustre obert busca generar un espai d’intercanvi d’experiències i coneixements entre les persones que formeu part de les nostres associacions, de manera que es puguen crear sinèrgies entre persones i associacions, de manera que l’experiència adquirida no es perda.
Si creus que tens alguna cosa que aportar a l’Escola Ciutadana, sols has de posar-te en contacte amb la regidoria a través del correu participacio@ayto-xativa.es i explicar-nos la teua idea. La teua proposta es debatrà al Consell de direcció i podrem incorporar-la a la programació formativa de l’Escola Ciutadana “Toni Cabezón”.